ergonomische-bureaustoelen_girsberger_beta__230

Zitinstructie

Ergonomisch werken: "Zit u goed?"

Een bijdrage van Mmax Projektmeubilair aan een ergonomisch verantwoorde zit- en werkhouding.

U kent de voorbeeld tekening vast wel. Het is hèt voorbeeld voor een optimale werk-en zithouding bij kantoorwerkzaamheden. Zeer voornaam voor uw fysieke gesteldheid op korte en lange termijn en daarom besteden wij van Mmax Projektmeubilair bij de levering van onze kantoorstoelen bijzonder veel aandacht aan comfort en techniek van onze bureau- en vergaderstoelen. U behoort immers een goed gevoel te hebben en te houden bij uw dagelijkse werkomgeving.

Het kiezen van een bureaustoel lijkt makkelijk, maar is toch complexer dan de meeste mensen denken. Het is een kwestie van de juiste stoel, met de juiste afmetingen en de juiste verstelmogelijkheden. Dé ideale stoel bestaat ook niet, puur omdat de mens niet geschikt is om langdurig te zitten. Beweeglijk zitten en veel afwisseling in werkzaamheden zijn daarbij van groot belang. De ene stoel nodigt dan ook meer uit om beweeglijk te zitten dan de andere.

De juiste stoel

Voor de juiste stoel, kunt u het beste contact opnemen met de binnendienst van Mmax 0031(0)294285215 een afspraak maken bij een showroom van onze leveranciers in Amsterdam z.o. of Breda. Hier wordt u geholpen door deskundige medewerkers die u alle mogelijkheden van onze stoelen aan den lijve laten ondervinden. U krijgt een antwoord op de vraag; hoe voelt de stoel aan en hoe weet u of u de juiste zit- en werkhouding heeft? Laat u instrueren, want het is ons vak ervoor te zorgen dat u jarenlang comfortabel en fysiek verantwoord zittend werk kan doen.

Mmax Projektmeubilair biedt u mogelijkheden om een stoel uit te proberen, zodat u de juiste keuze maakt. Daarvoor kunt u contact opnemen.

Uw comfort is ons vak, al jarenlang

Steeds meer mensen doen zittend of wisselend zittend en staand werk. Met name op kantoor en in de industrie zijn veel werknemers een groot deel van de dag aan hun stoel gebonden. Op het eerste gezicht lijkt dit soort werk weinig belastend voor ons lichaam. Dus zien we het ook niet snel als een oorzaak van ziekteverzuim. Toch is dat helaas wel vaak het geval.

Een kleine afwijking van de juiste zithouding kan op den duur leiden tot irritaties, vermoeidheid en een verminderde concentratie. Na verloop van tijd komen de eerste gezondheidsklachten, als pijn in de nek, rug, schouders en bovenbenen. Met als mogelijk gevolg, langdurig ziekteverzuim en alle kosten van dien. Dergelijke klachten treden overigens niet alleen op bij zittend werk. Ze kunnen ook voorkomen als mensen langdurig in dezelfde houding staan of veelvuldig dezelfde beweging maken.

 

Om gezondheidsklachten te voorkomen en het ziekteverzuim te verlagen is een goede werkstoel of stahulp, afgestemd op de gebruiker en de werkzaamheden, essentieel. Deze zal bovendien het werkplezier en daarmee de productiviteit verhogen. Een goede werkstoel of sta/zit hulp is een investering die zich snel uitbetaalt.

En mijn oude stoel dan?

Het is opmerkelijk hoeveel mensen nog steeds hele dagen werken op oude afgeschreven stoelen. Dat komt natuurlijk, omdat de relatie tussen gezondheidsklachten en tekortkomingen van de werkstoel niet altijd even makkelijk is te zien. Toch bestaat die relatie wel degelijk. Ook de juiste zithouding en het correct instellen van uw stoel is van groot belang!

Op de website van Mmax vindt u een overzicht van zitinstructies de stoelen die Mmax aanbiedt. 


Mmax heeft stoelen voor op kantoor, school, in de behandelruimte, Ok, laboratorium, werkplaats, kortom voor iedere plek waar gewerkt wordt.